• Головна
  • Україна
  • ТЦК і поліція повинні фіксувати розмови з громадянами на фото і відео — керівник Нацполіції

ТЦК і поліція повинні фіксувати розмови з громадянами на фото і відео — керівник Нацполіції

ТЦК і поліція повинні фіксувати розмови з громадянами на фото і відео — керівник Національної поліції

У разі вчинення протиправних дій правоохоронці будуть нести відповідальність

Пред'явлення та перевірки документів військовозобовʼязаними для працівників ТЦК і поліцейських повинні фіксуватись на фото та відео. Якщо правоохоронці будуть вчиняти неправомірні дії — треба повідомляти у поліцію. Наголосив керівник Національної поліції України Іван Вигівський в інтервʼю Interfax-Україна.

Фото- та відеофіксація — обов'язкові

Як пояснив Іван Вигівський журналістам, фото- та відеофіксація під час перевірки документів в людей є обов'язковими. “Закон №3633-ІХ чітко передбачає, що під час перевірки документів уповноважений представник ТЦК і СП або поліцейський здійснює фото- та відеофіксацію процесу пред'явлення та перевірки документів”, — пояснив Вигівський.

Щодо скарг на неправомірні дії поліцейських, то, як пояснив глава Нацполіції, будь-який громадянин може повідомити про такі випадки за номерами 102 або 112 і на телефони гарячих ліній. "Відразу буде реакція", — запевнив Вигівський.

Очільник Нацполіції звернув увагу на те, що крім механізму фіксації дій співробітників поліції і ТЦК у Нацполіції є підрозділи, які на постійній основі здійснюють контроль за особовим складом щодо можливих протиправних дій.

До слова, керівник Нацполіції розповів, що поліцейські після того, як 18 травня вступив новий закон про мобілізацію, спільно з працівника ТЦК оповіщують військовозобов’язаних та резервістів. При цьому поліцейські безпосередньо не будуть вручати повістки – це не передбачено законом.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності