• Головна
  • Україна
  • Олександр Усик переміг Тайсона Ф'юрі та став абсолютним чемпіоном світу

Олександр Усик переміг Тайсона Ф'юрі та став абсолютним чемпіоном світу

Олександр Усик переміг Тайсона Ф'юрі та став абсолютним чемпіоном світу

Олександр Усик, чемпіон світу за версією WBA, WBO, IBF переміг чемпіона за версією WBC, британця Тайсона Ф'юрі в об'єднавчому поєдинку за титул абсолютного чемпіона світу.

Поєдинок тривав усі 12 раундів, після яких судді віддали перемогу українцю – 115:112, 113:114, 114:113. Упродовж першої половини зустрічі Ф’юрі загалом контролював бій, уміло захищаючись від атак Усика. Переломним став восьмий раунд, у якому Усик потужно влучив лівим хуком. Після цього обличчя Ф’юрі стало заливати кров’ю. Наприкінці дев’ятого раунду британський боксер пропустив низку ударів, після яких рятувався втечею по всьому рингу, допоки рефері не зафіксував нокдаун. Після цього українець вправно довів справу до перемоги рішенням суддів.

В результаті цього поєдинку Олександр Усик став першим за останні 25 років володарем усіх чотирьох поясів у важкій вазі.

Після бою Олександр Усик в рингу сказав: “Батьку, ти чуєш? (Дивлячись у небо) Ми це зробили! Я дуже вдячний своїй команді, вдячний Богові. Це велика можливість для мене. Для моєї родини, моєї країни. Слава Україні!”

Після своєї поразки Тайсон Ф'юрі в інтерв'ю на рингу заявив, що Усику подарували перемогу, через війну в Україні. Однак згодом у короткій розмові з Усиком британець сказав, що хоче приїхати в Україну щоби провести канікули з родиною Олександра, а також запросив Усика до свого дому.

Президент України Володимир Зеленський привітав Олександра Усика з перемогою. “Українці бʼють потужно! І врешті-решт усіх наших противників буде подолано. Олександр Усик – абсолютний чемпіон світу! Важка битва, що доводить: українська витримка і сила народжують українську перемогу!”, — написав глава держави.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності