• Головна
  • Україна
  • Бронювання енергетиків та айтівців на підприємствах критичної інфраструктури не обмежуватимуть

Бронювання енергетиків та айтівців на підприємствах критичної інфраструктури не обмежуватимуть

Бронювання енергетиків та айтівців на підприємствах критичної інфраструктури не обмежуватимуть

Уряд змінив порядок бронювання працівників підприємств

Уряд вніс зміни до порядку бронювання працівників підприємств критичної інфраструктури. За новим порядком, військовозобов’язаних спеціалістів паливно-енергетичних підприємств, які вважаються критично важливими, можна буде бронювати без будь-яких обмежень. Про це йдеться в постанові уряду від вівторка, 14 травня.

Згідно з постановою, працівників підприємств паливно-енергетичного комплексу та підприємств, які надають послуги у сфері цифрових комунікацій та у сфері цифровізації, можна буде бронювати незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності. Також з таких підприємств зняли обмеження за кількістю працівників, яких можна бронювати.

Перелік підприємств, для яких не діятимуть обмеження з бронювання працівників, складатимуть Міненерго, Мінінфраструктури, Мінцифри та Мінстратегпромом. Для всіх інших компаній кількість заброньованих від мобілізації працівників не зможе перевищувати 50% від кількості всіх працівників.

Нагадаємо, в Україні бронь від мобілізації отримали вже понад 4 тис. працівників IT-компаній. Також від Кабміну бронь від мобілізації отримали працівники Favbet та Glovo.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності