• Головна
  • Україна
  • Ігоря Коломойського підозрюють в організації замовного вбивства

Ігоря Коломойського підозрюють в організації замовного вбивства

Ігор Коломойський

Бізнесменові інкримінують замовлення вбивства адвоката у 2003 році

У середу, 8 травня, слідчі поліції повідомили відомому українському олігарху про підозру в організації замовного вбивства. Імені підозрюваного правоохоронці не називають, проте йдеться про бізнесмена Ігоря Коломойського. Підозру оголосили за замах на вбивство адвоката, який стався понад 20 років тому, повідомила пресслужба Національної поліції України.

Вбивство заради помсти

За даними слідства, Ігор Коломойський ще у 2003 році замовив вбивство директора юридичної компанії. Так бізнесмен хотів помститися за те, що потерпілий відмовився допомагати йому в незаконній оборудці. Перед цим Ігор Коломойський погрожував адвокатові, аби змусити його скасувати рішення загальних зборів акціонерів металургійного заводу, яке заважало йому виконати свій задум.

Виконати замовлення мали члени банди які “спеціалізуються“ на тяжких злочинах, зокрема замовних вбивствах. Злочинці напали на адвоката у серпні 2003 року. Вони вдарили чоловіка по голові металевим прутом та кілька разів поранили його ножами, зачепивши життєво важливі органи. Попри це, добити потерпілого їм не вдалося — їм завадила його дружина. Лікарям вдалося врятувати життя юриста. За кілька днів після нападу правоохоронці затримали злочинців, згодом їх ув’язнили на строки від шести до 12 років.

8 травня 2024 року Ігорю Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства. За замах на умисне вбивство йому може загрожувати до 15 років позбавлення волі, або довічне ув’язнення. Досудове розслідування триває, для збору доказів в рамках справи правоохоронці проводять обшуки у 23 областях України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності