• Головна
  • Україна
  • 28-річна львів’янка намагалась вивезти в Польщу трьохсотлітню скрипку Страдіварі

28-річна львів’янка намагалась вивезти в Польщу трьохсотлітню скрипку Страдіварі

Контрабанда скрипки Страдіварі: прикордонники вилучили на кордоні з Польщею

Музичний інструмент 1713 року виробництва львів’янка намагалась незаконно вивезти з України в Польщу в багажнику автомобіля Ford

На українсько-польському кордоні прикордонники вилучили трьохсотлітню скрипку Страдіварі. Інструмент намагалася вивезти 28 річна львів’янка у багажнику автомобіля, повідомили у п’ятницю, 3 травня, у Державній прикордонній службі України.

Львів’янка намагалась провести скрипку до Польщі

Як йдеться в повідомленні, прикордонники виявили скрипку “Antonius Stradivarius” на українсько-польському кордоні. Зловмисниця намагався перевезти інструмент у багажнику свого авто, яким прямував в Польщу. Як додали у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби, контрабанду виявили на пункті пропуску “Краківець”. “28-річна уродженка Львова слідувала до Польщі легковим автомобілем Ford. Під час заїзду на територію пункті пропуску жінка обрала смугу “зелений коридор” та повідомила, що переміщує особисті речі. Виходячи з аналізу та оцінки ризиків легковик скерували на додаткову перевірку,” — йдеться в повідомленні.

Відомо, що скрипка, яку намагались вивезти в Польщу, 1713 року виробництва. Інструмент прикордонники вилучили та передали на експертизу.

До слова, Антоніо Страдіварі — італійський майстер із виготовлення струнних інструментів, що вирізняються особливою чистотою звучання. За життя він виробив понад 1100 музичних інструментів, орієнтовно 500-600 із них збереглись дотепер. Інструменти неабияк цінують знавці музичного мистецтва і вважають їх унікальними за звучанням.

Нагадаємо, нещодавно прикордонники виявили контрабанду давніх скам’янілостей, вік яких становить понад 400 млн років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності