Росіяни закріпилися в Очеретиному Донецької області

Знищена колона російської техніки, яка намагалася наступати на Донбасі, фото Генштабу

Наразі ЗСУ тримають Очеретине під вогневим контролем і намагаються вибити звідти росіян

Російським окупантам вдалося прорватися і закріпитися в Очеретиному Покровського району Донецької області, проте частина, в якій закріпився противник, перебуває під вогневим контролем українських воїнів, бої тривають, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» підполковник Назар Волошин.

«Щодо Очеретиного. Ворог прорвався і закріпився в цьому населеному пункті. Частина, в якій перебуває противник, перебуває під нашим вогневим контролем. Вживаються заходи, щоб його вибити звідти. Також там тривають важкі бої, проте ситуація під контролем підрозділів ЗСУ», — сказав Волошин у середу, 2 травня, в коментарі агенції «Інтерфакс-Україна».

За його словами, українські війська вживаються всіх заходів щодо стабілізації обстановки на цьому напрямку та повернення під контроль Очеретиного. З цією метою туди ввели додаткові сили та засоби резерву.

Загалом, як зазначили в ОСУВ «Хортиця», найскладніша ситуація зараз на Покровському та Курахівському напрямках, де тривають запеклі бої. Волошин нагадав, що на цих напрямках росіяни задіяли до чотирьох бригад своїх збройних сил і намагаються розвинути наступ на захід від Авдіївки та Мар'їнки, хочуть пробитися до Покровська та Курахового.

«На цих напрямках противник досяг певних тактичних успіхів, але оперативної переваги отримати він не зміг. Для посилення оборони на цих напрямках, заміни підрозділів, які зазнали втрат, з нашого боку здійснюється переміщення бригад, що відновили свою боєздатність», — наголосив Назар Волошин.

Нагадаємо, що росіяни також хочуть захопити місто Часів Яр Донецької області. Попри те, що місто перетворилося на руїни, там продовжують залишатися понад 500 жителів. До війни у цьому місті проживали понад 12500 людей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності