• Головна
  • Україна
  • Командир з Прикарпаття за гроші влаштовував військовозобов’язаних у тилову частину

Командир з Прикарпаття за гроші влаштовував військовозобов’язаних у тилову частину

Командир з Прикарпаття за гроші влаштовував військовозобов’язаних у тилову частину

Командир пропонував військовозобов’язаному влаштуватися водієм у тилову частину за чотири тисячі доларів

В Івано-Франківській області правоохоронці викрили військовослужбовця, який за гроші працевлаштовував військовозобов’язаних у тилову частину. Таким чином, військовозобов’язані могли уникнути відправки на фронт.

Як повідомила у п’ятницю, 26 квітня, Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону, 47-річний військовий за 4 тисячі доларів США обіцяв вирішити питання щодо працевлаштування військовозобов’язаного на посаду водія до тилової військової частини, де сам служить. Таким чином останній міг уникнути відрядження у зону ведення бойових дій, вважають у прокуратурі. Там наголосили, що для реалізації злочинного плану командир мав вплинути на рішення керівництва військової частини.

Командира викрили після отримання через посередника обумовленої суми коштів. Наразі йому обрано запобіжний захід, а також вирішується питання щодо його відсторонення від виконання службових обов’язків. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Військовому оголосили підозру у зловживанні впливом. Йому загрожує від трьох до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше подібний випадок стався у Львові: військовослужбовець, що працював у Військовій службі правопорядку, за 3000 доларів обіцяв влаштувати мобілізованого на службу в тилу. Чоловік хотів служити на Львівщині, або на Рівненщині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності