• Головна
  • Україна
  • Вища рада правосуддя схвалила подання на звільнення судді Тандира

Вища рада правосуддя схвалила подання на звільнення судді Тандира

Вища рада правосуддя схвалила подання на звільнення судді Тандира

Поки Тандира не звільнили або не скасували подання, він буде відсторонений від правосуддя

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) ухвалила рішення про притягнення судді Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира до дисциплінарної відповідальності. Палата пропонує Вищій раді правосуддя звільнити Тандира з посади, але поки рішення не ухвалили, то його відсторонили від судочинства.

За інформацією ВРП, Тандир буде відстороненим, аж поки його не звільнять або не скасують рішення Дисциплінарної палати. Рішення про звільнення або скасування подання має ухвалити ВРП.

Суддя Тандир насмерть збив нацгвардійця

26 травня 2023 року голова Макарівського райсуду Київської області Олексій Тандир на Lexus ES350 за три хвилини до початку комендантської години збив 22-річного нацгвардійця Вадима Бондаренка, який чергував на блокпості на Берестейському проспекті, при вʼїзд у Київ з Житомирської траси. Тандир у момент ДТП був п’яний. Від удару Вадима відкинуло на 30 метрів. Він головою пробив лобове скло і миттєво помер. Після аварії Тандир перебуває в СІЗО. Його справу слухають у Святошинському суді Києва. Тандиру загрожує до 10 років увʼязнення.

Експертиза встановила, що Олексій Тандир замість сечі здав на аналіз воду й слину — так він намагався сфальсифікувати експертизу, щоб та не довела стану спʼяніння на момент ДТП.

У процесі розгляду його справи Тандир переписав майно на дружину й розлучився з нею. Фактично він позбувся майна, про арешт якого просила родина загиблого нацгвардійця.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності