• Головна
  • Україна
  • Купити і перепродати вживане авто стане простіше: Рада підтримала закон

Купити і перепродати вживане авто стане простіше: Рада підтримала закон

Продаж вживаних авто

Компанії з продажу вживаних авто зможуть викуповувати і перепродавати транспортні засоби без реєстрації в сервісних центрах МВС

У вівторок, 23 квітня, Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, який дозволить спростити процедуру продажу вживаних авто. Про це йдеться на сайті парламенту.

Згідно із законопроєктом №9083, компанії, що займаються торгівлею авто, не потребуватимуть перереєстровувати на себе вживані машини, якщо ті призначені для подальшого перепродажу. Їм достатньо буде укласти два договори купівлі-продажу: з попереднім власником і наступним покупцем. Після цього кінцевий власник реєструватиме авто на себе.

На сьогодні організації, які здійснюють торгівлю вживаними ТЗ, при викупі автомобіля з метою його подальшого перепродажу, зобов’язані обліковувати його не як товар, а як основний засіб для власного використання”, — пояснили у асоціації автовиробників "Укравтопром".

Крім цього, проєкт закону пропонує надати можливість компаніям, які займаються оптовою та роздрібною торгівлею автотранспорту викуповувати і реалізовувати транспортні засоби, як товар, без постановки їх на облік в СЦ МВС та ТЦК.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності