• Головна
  • Україна
  • Правоохоронці почали слідство за фактом трагедії на Вінниччині

Правоохоронці почали слідство за фактом трагедії на Вінниччині

Підозрювані у скоєнні злочину.

Командування Сухопутних військ визнало, що на відео злочину зображені бійці однієї з військових частин

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом посягання на життя працівника правоохоронного органу (ст. 348 КК України). Про це у суботу повідомив Офіс Генерального прокурора.

Кримінальне провадження за напад на поліцейських

За попередніми даними, 20 квітня близько 01:40 поблизу села Яланець Гайсинського району Вінницької області працівники поліції зупинили легковий автомобіль. Під час перевірки пасажири авто застосували вогнепальну зброю. Один працівник поліції загинув, другий отримав поранення.

Як повідомив Офіс Генерального прокурора, зараз перевіряється причетність до вчинення злочину двох військовиків.

Тим часом про можливу причетність до злочину чинних військовослужбовців однієї з військових частин ЗСУ повідомило командування Сухопутних військ. “На відео, яке поширюється в медіа, присутні військовослужбовці однієї із військових частин Сухопутних військ Збройних Сил України. Командування Сухопутних військ надасть максимальне сприяння у всебічному та неупередженому розслідуванні у вбивстві поліцейського”, — йдеться в повідомленні.

Готовність всіляко сприяти розслідуванню висловило й командування військ оперативного командування "Південь". У повідомленні особливо наголошується, що підозрювані у вчиненні злочину особи вже понад рік не мають відношення до 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу, про що повідомляли деякі медіа.

Військове командування висловило співчуття родині загиблого під час нічного нападу на Вінниччині поліцейського Максима Зарецького.

Нагадаємо, у ніч на суботу, 20 квітня, на Вінниччині двоє чоловіків відкрили вогонь по патрульних поліцейських. Внаслідок стрілянини один з правоохоронців загинув. Поліція встановила особи злочинців, їх розшукують.

За даними правоохоронців, близько 02:00 у Гайсинському районі Вінницької області патрульні зупинили автомобіль темного кольору, щоб перевірити документи водія. У машині перебували двоє чоловіків, які відкрили вогонь по працівниках поліції. Внаслідок стрілянини патрульні отримали поранення, і один з них — 20-річний Максим Зарецький, — загинув.

Правоохоронцям вдалося встановити особи чоловіків, які могли бути причетні до стрілянини. Наразі працівники поліції Вінниччини та Одещини намагаються встановити місце знаходження зловмисників та затримати їх. Орієнтування розіслали до всіх регіональних підрозділів Національної поліції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності