В Україну доставлять ще одну систему IRIS-T

Система IRIS-T, фото ілюстративне

Виробник обіцяє, що засіб ППО буде в Україні вже за кілька тижнів

У понеділок, 18 квітня, керівник компанії Diehl Defence, яка виробляє зенітно-ракетні комплекси IRIS-T SLM, Гельмут Раух повідомив, що Україна отримає нову систему ППО вже "за кілька тижнів". Про це він розповів журналістам Bild під час візиту у Київ разом з віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком, повідомила “Європейська правда“.

18 квітня Гельмут Раух разом із віцеканцлером і міністром економіки Німеччини Робертом Габеком відвідали Київ. Під час свого візиту керівник Diehl Defence розповів, що три системи ППО IRIS-T вже перебувають в Україні, і протягом року компанія планує поставити ще більше. Зокрема він заявив, що наступну систему нададуть Україні “вже за кілька тижнів“.

Крім того, віцеканцлер Німеччини Роберт Габек підтвердив, що Німеччина і надалі надаватиме Україні тривалу підтримку для оборони від російської агресії. "Навіть на третьому році жорстокої й незаконної російської загарбницької війни, Німеччина твердо стоїть на боці України", — заявив він.

Нагадаємо, раніше у квітні Німеччина виділила Україні новий пакет військової допомоги, до нього увійшли снаряди, дрони та розмінувальна техніка. Також міністерство оборони Німеччини заявило про негайну передачу Україні ще однієї системи Patriot.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності