• Головна
  • Україна
  • Журналісти BBC ідентифікували понад 50 тис. загиблих в Україні російських солдатів

Журналісти BBC ідентифікували понад 50 тис. загиблих в Україні російських солдатів

втрати російських солдат

Журналісти встановили особи понад 50 тисяч російських військових, що загинули від початку повномасштабної агресії Росії проти України

Журналісти BBC ідентифікували понад 50 тисяч загиблих російських військових від початку повномасштабного вторгнення в Україну. Про це повідомляє ВВС.

Дослідження, проведене російською службою ВВС, виданням "Медіазона" та командою волонтерів, встановило, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинуло понад 50 тисяч російських військовослужбовців. За даними журналістів, понад 27 300 російських солдатів загинули протягом другого року війни. Це майже на 25% більше, ніж у перший рік повномасштабного вторгнення.

“Загальна кількість загиблих у вісім разів перевищує єдине офіційне визнання Москвою втрат у розмірі 5 937 осіб у вересні 2022 року. Реальна кількість загиблих, ймовірно, набагато вища”, — йдеться у повідомленні.

Журналісти також ідентифікували 9000 російських ув'язнених, які загинули в Україні. Встановлено, дату початку військового контракту і час загибелі більш ніж 1000 з них. Строк "життя" на фронті половини з тих, які воювали у складі ПВК "Вагнер", становив у середньому три місяці, а такої ж кількості в'язнів, завербованих пізніше Міноборони РФ — два місяці.

Аналіз не включає загиблих бойовиків на окупованих Росією територіях Донецької та Луганської областей. Таким чином, реальні втрати російської армії в Україні можуть бути ще вищими.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності