• Головна
  • Україна
  • TikTok почне блокувати сумнівні акаунти в Україні: у списку вже 83 користувачі

TikTok почне блокувати сумнівні акаунти в Україні: у списку вже 83 користувачі

TikTok

Йдеться про акаунти, які поширюють російську пропаганду

Центр протидії дезінформації розпочав співпрацювати з адміністрацією соцмережі TikTok задля протидії поширення російської пропаганди в мережі. Про це в ефірі телемарафону у вівторок, 16 квітня, повідомила заступниця керівника ЦПД при РНБО Аліна Бондарчук.

За її словами, вже через декілька днів розпочнуть блокувати сумнівні акаунти у TikTok. Крім цього, новостворені канали, які будуть поширювати заборонений акаунт будуть блокувати автоматично.

“Буквально ще пару днів і ми вже почнемо блокувати ці канали. В системі блокування йде реакція по номеру телефону і по відповідності, тобто якщо TikTok бачить, що цей контент вже з’являвся раніше, вони можуть теж блокувати. Тобто не лише по нашій прямій скарзі, але навіть якщо одне і те саме відео з’являється на різних акаунтах з різницею в день, то воно буде автоматично блокувати навіть без скарги”, — пояснила Аліна Бондарчук.

Раніше Центр оприлюднив список каналів TikTok, що поширюють ворожу пропаганду, і зараз вживає заходів для блокування цих сторінок на території України. Наразі у списку 83 акаунти, які поширювали російську пропаганду.

Вибіркова перевірка показує, що більшість із них досі доступні в Україні, тому у Центрі закликали кристувачів соцмереж повідомляти про ТіkTok-канали, які ведуть підривну діяльність проти нашої держави.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності