На війні загинув мер Лебедина Олександр Бакликов

Олександр Бакликов

Цю інформацію підтвердила колишня заступниця мера

На війні загинув міський голова Лебедина, що на Сумщині, Олександр Бакликов. Він долучився до війська восени 2022 року. Про це 16 квітня повідомило Суспільне, посилаючись на слова колишньої заступниці Олександра Бакликова — Олени Кірєєвої.

13 вересня 2022 року у Facebook Олександр Бакликов повідомив, що долучається до захисту України: "Як міський голова, я вважав і вважаю, що з 24 лютого моїм головним завданням було не допустити окупації міста і всієї громади. Разом з вами та ЗСУ ми не тільки виконали цю святу місію, але й звільнили Сумщину від окупації. Знаючи оперативну ситуацію, переконаний, що 24 лютого вже не повториться. Але є ще значна частина України, яка чекає на визволення... Колишніх десантників не буває. І мені, здоровому, досвідченому десантнику, неймовірно боляче ховати наших дітей, які гинуть за Україну, за кожного з нас. І тому я прийняв рішення, яке вважаю єдино правильним". написав тоді чоловік.

“Не можу досі повірити, на фронті загинув колега, друг Олександр Бакликов, міський голова міста Лебедин Сумської області. Він щодня боровся за своє місто в за свою країну!”, написав у себе на сторінці міський голова Тростянця Юрій Бова.

Олександр Бакликов

  • Народився в Лебедині. Працював токарем, вчителем, був приватним підприємцем.
  • 2015 року обраний на посаду Лебединського міського голови. З 2015 року – голова Лебединської міської організації політичної партії "Громадянська позиція".
  • У листопаді 2020 року знову переміг на виборах Лебединського міського голови та почав вдруге очолювати громаду.

Нагадаємо, 15 квітня на фронті загинув військовий Павло Петриченко, автор петиції про обмеження онлайн-казино. До війни Павло був проєктним менеджером і учасником громадських ініціатив. Також був активістом й одним із засновників руху “Хто замовив Катю Гандзюк”. За кілька тижнів до повномасштабної війни очолив штаб майбутньої партії Сергія Притули, про що планували оголосити в березні 2022 року. А вже у квітні пішов до ЗСУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності