• Головна
  • Україна
  • 12-річна бігунка на протезах Яна Степаненко подолала 5 км на марафоні в Бостоні

12-річна бігунка на протезах Яна Степаненко подолала 5 км на марафоні в Бостоні

12-річна бігунка на протезах Яна Степаненко подолала 5 км на марафоні в Бостоні

Дівчинка збирала гроші на біговий протез для захисника Олександра Рясного, який втратив ногу на Запорізькому напрямку

12-річна Яна Степаненко пробігла 5 км у Бостонському марафоні. Дівчинка, амбасадорка Центру UNBROKEN, здолала одну з дистанцій Бостонського марафону, щоб зібрати гроші на біговий протез для захисника Олександра Рясного. Про це 14 квітня повідомили на сторінці Національного реабілітаційного Центру UNBROKEN Ukraine.

Яна Степаненко втратила обидві ноги під час ракетної атаки на вокзал Краматорська

Яна Степаненко у квітні 2022 року була на вокзалі у Краматорську, коли росіяни спрямували туди ракети. Тоді загинула 61 людина, 121 - зазнала поранень. У родині Степаненків вцілів лише Янин брат-близнюк. Мама втратила одну ногу, Яна - обидві.

До США Яна поїхала на запрошення фундації One World Strong Foundation, яка допомагає ветеранам і цивільним, які постраждали внаслідок терактів та військових дій. До участі у Бостонському марафоні Яна Степаненко посилено готувалася два місяці.

Олександр Рясний втратив ногу на Запоріжжі

Олександр Рясний, на протез для якого збирає гроші Яна Степаненко, служив у ЗСУ ще з 2011 року. Чоловік був в АТО, потім в ООС. Під час повномасштабної війни воював на Запорізькому напрямку. У вересні 2023 року поряд з ним розірвався снаряд, внаслідок чого Олександр Рясний втратив ногу.

“Нині (військовий — ред.) опановує звичайний протез, планує повертатися на службу і мріє бігати”, — зазначили в “Unbroken”. До участі у Бостонському марафоні Яна Степаненко посиленого готувалася два місяці.

“Своєю участю у всесвітньо відомому марафоні юна українка прагне нагадати світові, що війна в її країні триває, продовжують страждати та гинути діти і дорослі, скалічено тисячі життів і щодня зростає кількість людей з ампутаціями”, — прокоментували у реабілітаційному центрі.

Яна Степаненко також брала участь у львівському півмарафоні Незламності, який відбувся у вересні минулого року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності