• Головна
  • Україна
  • Двоє українців намагалися продати за кордон обладнання для бойової авіації

Двоє українців намагалися продати за кордон обладнання для бойової авіації

Фото СБУ

На продажі обладнання для бойової авіації викрили жителів Кропивницького та Полтавської області

Служба безпеки України запобігла спробам нелегального вивезення за кордон високотехнологічного авіаобладнання. За підозрою у спробі продати за кордон українські зразки комплектуючих для бойової авіації затримали жителів Кропивницького і Полтавської області.

Як повідомила СБУ в середу, 9 квітня, у Кропивницькому затримали місцевого жителя, який планував налагодити міжнародний канал нелегального переправлення за кордон товарів військового призначення. 27-річний чоловік шукав відповідні запчастини через контакти з військовими, уточнили у Кіровоградській обласній прокуратурі. Для першого разу він намагався продати до Польщі комплектуючі до оптико-електронної системи наведення винищувачів МіГ-29.

«Щоб переправити посилку за кордон, він хотів оформити її через популярний сервіс поштового зв’язку, вказавши недостовірні дані у митній декларації», — сказано в повідомленні.

Зрештою СБУ викрила чоловіка та затримала його в момент, коли він відправляв посилку. Як стверджують правоохоронці, його клієнтами були перекупи технологічного устаткування, які хотіли перепродати його за вищою ціною.

Другого торговця авіаобладнанням викрили на Полтавщині. Він хотів вивезти за кордон комплектуючі до ударних гелікоптерів Мі-24 та корабельних гвинтокрилів Ка-27.

«Щоб знайти клієнтів, зловмисник розміщував рекламні інтернет-оголошення на міжнародних торговельних платформах. Знайшовши іноземного замовника, фігурант готував для нього поштове відправлення, яке оформив як цивільне обладнання. Співробітники СБУ вчасно зреагували і затримали ділка під час відправлення посилки», — сказано в повідомленні.

При обшуку в помешканнічоловіка правоохоронці також виявили додаткове обладнання, яке він готував для відправки за кордон.

Обом чолвікам вже повідомили про підозру в порушенні порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю. Їм загрожує великий штраф або позбавлення чи обмеження волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності