• Головна
  • Україна
  • Україна стала полігоном для випробування балістичних ракет з КНДР

Україна стала полігоном для випробування балістичних ракет з КНДР

Ілюстративне фото запуску північнокорейської балістичної ракети KN-23. Фото з відкритих джерел

Росія отримала північнокорейські балістичні ракети у 2023 році й регулярно обстрілює ними Україну

Використання північнокорейських ракет Росією в Україні дає Пхеньяну рідкісну можливість випробувати свою зброю в реальних бойових діях, що може покращити її ефективність. Про це заявив командувач Тихоокеанської армії США генерал Чарльз Флінн.

«Я не думаю, що на моїй пам’яті північнокорейська армія мала таку лабораторію на полі бою, яку росіяни дозволили собі мати в Україні», — сказав Флінн, якого цитує Bloomberg.

За його словами, це дає КНДР можливість отримати цінну інформацію з приводу технічних питань, процедур і самих боєприпасів. Він додав, що США уважно спостерігатимуть за тим, як розвиватимуться події.

Генерал наголосив, що його та інших дуже турбує те, що Північна Корея зможе дізнатися про свою зброю те, «до чого вона не мала б доступу за відсутності конфлікту», наприклад, війни в Україні.

Нагадаємо, про те, що КНДР передала Росії балістичні ракети KN-23 та KN-24 стало відомо восени 2023 року, а вже 30 грудня росіяни вперше обстріляли Україну ракетами KN-23. Тоді було завдано удару по Запорізькій області.

Ракета KN-23 — це аналог російського «Іскандеру» з більшою дальністю польоту — 690 км, та бойовою частиною у 500 кг. Друга, KN-24 — аналог ATACMS, з дальністю польоту у 400 км та 500 кг вибухівки. Загалом Росія випустила по Україні вже 24 північнокорейські балістичні ракети.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності