• Головна
  • Війна
  • У Генштабі назвали проблему північнокорейських снарядів, які Росія застосовує на війні в Україні

У Генштабі назвали проблему північнокорейських снарядів, які Росія застосовує на війні в Україні

Росія використовує снаряди від КНДР вже кілька місяців, фото Ukraine Weapons Tracker

Від снарядів, які Росії передала КНДР, гинуть російські солдати

Росія отримала від Північної Кореї снаряди низької якості, які в непоодиноких випадках розриваються ще до того, як ними вистрілили, йдеться в ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ в середу, 20 грудня.

У ньому зазначається, що росіянам недостатньо боєприпасів власного виробництва, тому окупаційні війська вимушені використовувати артилерійські та мінометні заряди низької якості, що поставляються з Північної Кореї. Однак, за даними Генштабу, через незадовільний стан таких боєприпасів фіксуються непоодинокі випадки, коли боєприпаси розриваються прямо у стволах гармат та мінометів окупантів. Це призводить до втрат озброєння та загибелі солдатів рф.

Зокрема, такі випадки зафіксовані в угрупуванні військ «Днепр», де командувачем є генерал Михайло Теплінський, додали в Генштабі.

Зазначимо, що ще у другій половині жовтня естонська розвідка повідомила, що Росія отримала від КНДР 350 тисяч снарядів. Ця інформація з’явилася майже через місяць після вересневої зустрічі президентів Росії та КНДР. Водночас ще у вересні голова української розвідки Кирило Буданов казав, що КНДР вже давно постачає Росії боєприпаси.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності