• Головна
  • Україна
  • Фотопастка зафільмувала червонокнижного лося на Прикарпатті

Фотопастка зафільмувала червонокнижного лося на Прикарпатті

Червонокнижний лось

Ця тварина є рідкісною для даного регіону

В угіддях Івано-Франківської області, які належать Українському товариству мисливців і рибалок, за допомогою фотопастки вдалось зафіксувати лося європейського. Це рідкісна тварина для цього регіону. Про це, у суботу, 6 квітня, повідомило Українське товариство мисливців і рибалок.

У 2017 році лося європейського (Alces alces) внесли до Червоної книги України, хоча мисливські організації заперечували необхідність такого кроку через відсутність доказів зменшення популяції цих тварин. А з 2018 року полювання на тварину заборонене та карається відповідно до закону.

Що відомо про лося

Лось європейський трапляється в лісовій зоні, рідше в лісостепу і на околицях степової зони. В Україні його чисельність різко скоротилась, тому 9 листопада 2017 лося внесли до Червоної книги України. Довжина тіла самця – до 3 м, висота в загривку до 2,3 м, довжина хвоста 12-13 см. За зовнішнім виглядом лось помітно відрізняється від інших оленів. Тулуб і шия у нього короткі, загривок високий, у вигляді горба. Всього на Землі – близько півтора мільйони лосів.

Нагадаємо, в лютому 2016 року Міністерство екології та природних ресурсів ввело 25-річний мораторій на відстріл лосів. За даними зоозахисників, відстріл лосів мисливцями і браконьєрами призвів до критичного зниження їхньої популяції в Україні - з майже 15 тисяч голів - до менше 2 тисяч.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності