В Україні створили новий мультсеріал про війну

“Україна. Нескорені міста. Правдива історія”.

У мультсеріалі розповідають про українські міста, які постраждали під час війни РФ проти України

В Україні презентували новий мультсеріал “Україна. Нескорені міста. Правдива історія”, який розповідає дітям про героїчні українські міста та події під час війни з Росією. Про це у п’ятницю, 5 квітня, повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України.

Патріотичний мультсеріал транслюють на телеканалі «ПЛЮСПЛЮС». Головна ідея мультфільму — розповісти про українські міста, які постраждали під час війни РФ проти України. Мультфільм складається з коротких, доступних для дітей віком від 6 до 12 років, епізодів, які прокладають паралель між минулим та сьогоденням.

Дітям транслюють правдиву історію

Головними героями серіалу є троє дітей — два хлопчики та дівчинка, які подорожують у просторі та часі й дізнаються справжню історію українських міст.

“У першій частині кожного епізоду головні герої мандрують містами, допомагаючи юним глядачам зануритися в захопливий світ української історії та відчути героїзм минулого. У другій частині, уникаючи чутливих зображень, показано реалії шкоди, заподіяної українським містам і культурним пам'яткам” , — пояснили у міністерстві.

Таким чином, проєкт не лише ознайомлює дітей з історичною спадщиною країни, а навчає цінувати культурну спадщину та пам'ятати історію України. Мультсеріал призначений не лише для дітей, а й для батьків, вчителів та всіх, хто цікавиться відродженням національної свідомості.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності