Болгарія відправила до України всі обіцяні раніше БТРи

Болгарський БТР-60,

БТР перебували на складі Міністерства внутрішніх справ Болгарії з 1980-х років

Міністр оборони Болгарії Тодор Тагарєв 14 березня оголосив, що Болгарія уже завершила відправлення всіх ста бронетранспортерів, обіцяних Україні минулого року. Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на телеканал bTV.

Коли вирушив перший ешелон з БТР з Болгарії

Перший ешелон з БТР, який налічував 30 вагонів, вирушив до України 7 березня. "Останній вже виїхав", – додав голова болгарського Міноборони. Проте не уточнив, коли саме він прибуде до України.

Тагарєв додав, що в транспортуванні брали участь 26 одиниць спеціальної техніки, 247 військовослужбовців і цивільних осіб з Командування логістичного забезпечення, Сухопутних військ і Служби військової поліції Болгарії.

Яка вартість проєкту з відправки БТР з Болгарії

"Загальна вартість проєкту перевищила 170 тисяч левів (86 920 євро)", – наголосив він.

Угоду між Софією та Києвом, яка регламентує передання Україні 100 списаних бронетранспортерів болгарського Міністерства внутрішніх справ ратифікували у листопаді 2023 року. БТР перебували на складі Міністерства внутрішніх справ Болгарії з 1980-х років.

Нагадаємо, у грудні 2023 року проросійський президент Болгарії Румен Радев заблокував передачу Україні 100 одиниць бронетехніки, наклавши вето на відповідне рішення парламенту від 22 листопада.

Своє рішення Радев мотивував тим, що депутати не були достатньою мірою ознайомлені з конкретними умовами передачі. Через це, на думку Румена Радева, депутати не мали можливості об'єктивно оцінити, чи є надана техніка застарілою та необхідною,

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності