• Головна
  • Україна
  • Україна почала перемовини зі США та ЄС про відновлення авіаперельотів

Україна почала перемовини зі США та ЄС про відновлення авіаперельотів

Фото Анни Звєрєвої

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що відновлення авіаперельотів з України неможливе без погодження американських та європейських регуляторів

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що Україна офіційно починає переговори з регуляторами США та ЄС про відновлення пасажирських авіаперевезень. Про це урядовець сказав в інтерв’ю агенції «РБК-Україна».

«Неможливо здійснювати міжнародні авіаперельоти без погодження двох регуляторів — європейського та американського — так це працює. Українська сторона вже передає регуляторам своє бачення, як буде ринок працювати в умовах воєнного стану, свою оцінку ризиків, підходи, алгоритми», — повідомив міністр.

За його словами, наразі зарано говорити про точні терміни, але зараз Україна передаватиме своє бачення регуляторам і вступатиме з ними в офіційні перемовини.

«Прикладів, де працюють аеропорти, куди в будь-який момент можуть прилітати дрони або ракети, у світі не так багато. Ізраїль — це найуспішніший приклад. Ми багато часу проводили й проводимо консультації з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю», — розповів Кубраков.

Він також зазначив, що на рівні планів є різні сценарії щодо кількості аеропортів, які можуть бути відкриті в Україні. Проте Україні важливо почути перший офіційний зворотний зв'язок від регуляторів.

Кубраков наголосив, що вже є європейські авіакомпанії, які цікавляться і хочуть бути першими при відновленні роботи українського авіаринку, але відмовився їх називати. Він додав, що перемовини також тривають з трьома українськими компаніями. «Вони теж підтверджують, звичайно, що вони хочуть літати тут, це їхні базові аеропорти, їхня базова країна», - сказав посадовець.

Нагадаємо, авіаперевезення в Україні зупинили вранці 24 лютого 2022 року — відразу після початку повномасштабного російського вторгнення. Але останнім часом в інформаційному просторі дедалі частіше зустрічаються повідомлення про можливе відкриття деяких аеропортів. Зокрема, йшлося про можливе відкриття львівського аеропорту.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності