Уряд припинить фінансувати школи з малою кількістю учнів

Перші малокомплектні школи втратять фінансування вже у 2025 році, фото ілюстративне

Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою гроші з державного бюджету більше не виділятимуться на школи з малою кількістю учнів. Про це повідомило Міністерство освіти й науки.

Починаючи з вересня 2025 року з освітньої субвенції, яка надається місцевим бюджетам з державного бюджету, буде заборонено фінансування шкіл, в яких навчається до 45 учнів. Однак з вересня 2026 року заборона також зачепить школи, в яких навчається до 60 дітей. Як пояснили в Міністерстві освіти, на такий крок уряд пішов для стимулювання підвищення ефективності шкільної мережі та якості освіти.

Крім того, тепер до розрахунку освітньої субвенції включено тільки ті приватні школи, які виявили намір отримувати субвенцію, подали дані до програмно-апаратного комплексу «Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту» та налічують понад 25 учнів (крім початкових шкіл).

Також уряд виключив норми, які дозволяли використовувати залишки освітньої субвенції на створення безпечних умов у школах, запроваджених під час пандемії COVID-19, і норму щодо спрямування коштів на проведення розрахунків за енергоносії та комунальні послуги, стипендії тощо.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності