• Головна
  • Україна
  • Міноборони під час аудиту виявило 30 тис. турнікетів, які зберігалися у сховищах майже рік

Міноборони під час аудиту виявило 30 тис. турнікетів, які зберігалися у сховищах майже рік

Міноборони під час аудиту виявило 30 тис. турнікетів, які зберігалися у сховищах майже рік

Також на складах зберігалося чимало індивідуальних аптечок та рюкзаків для бойових медиків

На Житомирщині аудитори Міноборони виявили у сховищі однієї з військових частин підпорядкування Командування медичних сил 30 тисяч турнікетів, які зберігалися майже рік. Частину з них вже видали військовослужбовцям. Про це 4 березня повідомили у Міністерстві оборони України.

Ці нові якісні турнікети SOF виробництва США були отримані ще у квітні 2023 року, і тільки через шість місяців військова частина видала перші з них військовим – всього 458 одиниць.

Після проведення аудиту відповідальні посадові особи почали видачу турнікетів. “Наразі майже третина – уже у військовослужбовців”, — йдеться у повідомленні. Також ініційовано видачу індивідуальних аптечок, рюкзаків для бойових медиків, які також тривалий час зберігалися на складах у значній кількості.

“Завдання внутрішнього аудиту Міноборони – не просто виявляти випадки зловживань та реагувати на них, а й запобігати неефективному використанню військового ресурсу. Через ефективніше планування, посилену підзвітність, солідарність на усіх рівнях ухвалення рішень”, — прокоментував заступник Міністра оборони Юрій Джигир.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності