• Головна
  • Україна
  • У Києві Московський патріархат не допустив українських військових помолитися за загиблих воїнів

У Києві Московський патріархат не допустив українських військових помолитися за загиблих воїнів

У Києві Московський патріархат не допустив українських військових помолитися за загиблих воїнів

За словами представників УПЦ, у Нижній лаврі проводиться ремонт

УПЦ МП не допустила військових і капеланів від ПЦУ помолитися за загиблих воїнів у печерах Києво-Печерської лаври. Про це 24 лютого повідомили в Національному заповіднику Києво-Печерська лавра.

Як зазначається в повідомленні, напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну, до Національного заповідника “Києво–Печерська лавра” звернулися представники Православної церкви України. Вони просили дати їм змогу провести богослужіння за упокоєння душ всіх загиблих від російської агресії разом із вірянами, військовими та капеланами у печерах біля православних святинь Лаври.

Заповідник звернувся з відповідним проханням до чоловічого монастиря УПЦ, який продовжує користуватися частиною об'єктів Нижньої лаври, оскільки рішення суду про його виселення ще не набрало законної сили. Але Московський патріархат відмовився впускати в печери захисникам України і капеланам, повідомивши, що у Ближніх печерах проводиться ремонт.

Тоді заповідник оголосив, що розпочинає процедуру повернення культурних цінностей та реліквій, розташованих у Ближніх печерах, щоб забезпечити вільний доступ людей до святинь Лаври.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності