• Головна
  • Україна
  • Латвієць пробіжить 100 км майже без одягу та їжі, щоб зібрати на дрони для України

Латвієць пробіжить 100 км майже без одягу та їжі, щоб зібрати на дрони для України

Латвієць пробіжить 100 км майже без одягу та їжі, щоб зібрати на дрони для України

Усі охочі можуть стежити за перебігом ультрамарафону у прямому ефірі на сторінці спортсмена у Facebook

У другу річницю повномасштабної війни в Україні, 24 лютого, спортсмен з Латвії Клістерс Мін вирішив пробігти ультрамарафонську дистанцію протяжністю 100 кілометрів. Випробовуючи свої сили, дистанцію спорсмен біжить без їжі та майже без одягу. Завершиться ультрамарафон запливом у Балтійське море. Про це повідомило видання TV.3.LV.

Як зазначив Мінс, ідея ультрамарафону виникла у нього близько пів року тому. Бігуну було важливо не лише пройти випробування, але й підтримати Україну та її захисників. Тому під час забігу він збиратиме гроші на придбання дронів для Збройних сил України.

“Я підтримую Україну. Багато друзів і знайомих надають допомогу Україні. Також маю багато друзів в Україні. Ця тема мені досить близька, тому я подумав, що можу допомогти. Так і виникла ця ідея. [..] Бути солідарними з українцями на фронті, для яких неможливо зігрітися, які взимку долають труднощі на фронті в мороз”, – каже Мін.

Ультрамарафонську дистанцію спортсмен раніше не долав, найдовша, яку він бігав, – марафонська. Програму підготовки допомагали складати найкращі ультрамарафонці Латвії. Під час підготовки до ультрамарафону чоловіку було важко передбачити, скільки часу займе пробігти дистанцію, адже багато чого залежить від погоди.

“Погода обіцяє бути дощовою та вітряною. Плюс планую не їсти під час дистанції, зараз приймаю різні вітаміни для підготовки. Відсутність їжі, довжина дистанції, холод і частота серцевих скорочень є найскладнішими факторами”, — зазначав під час підготовки Мін.

Turpinām 🏃‍♂️Ziedojumu konta nr. Fonds Entrepreneurs for Peace LV37HABA0551052837482 Reģ. Nr.: 40008315882 Maksājumu mērķī norādām: Ultramaratons - ziedojumu vākšana Ukrainai

Posted by Klisters Mins on Saturday, February 24, 2024

Спортсмена супроводжує велика група підтримки, включно з медичним персоналом. Усі охочі можуть стежити за перебігом ультрамарафону у прямому ефірі у Facebook та пожертвувати кошти до фонду “Підприємці за мир”. У неділю, 25 лютого, ультрамарафон латвійського спортсмена успішно завершився. Загалом, за повідомленням фонду ““Підприємці за мир”, на потреби ЗСУ вдалося зібрати близько 3600 євро.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності