• Головна
  • Україна
  • Латвія виділила Україні 200 тис. євро для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС

Латвія виділила Україні 200 тис. євро для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС

Латвія виділила Україні 200 тис. євро для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС

Кошти спрямують на вирішення екологічної та гуманітарної кризи

Уряд Латвії ухвалив рішення виділити Україні 200 тисяч євро для ліквідації наслідків підриву Росією греблі Каховської гідроелектростанції.

Про це повідомив у Twitter премʼєр-міністр Латвії Кріш’яніс Каріньш.

«Латвія продовжує непохитно підтримувати Україну. Сьогодні уряд в порядку опитувань, після пропозиції Міністерства закордонних справ, вирішує виділити Україні 200 000 євро для допомоги у вирішенні екологічної та гуманітарної кризи, спричиненої руйнуванням Росією дамби Каховської ГЕС», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, російські війська 6 червня підірвали Каховську ГЕС. В зоні підтоплення опинились 80 населених пунктів. Більшість з них на лівобережжі Херсонщини.

Поки неможливо встановити кількість зникли безвісти, російські військові не дають людям евакуюватись.

У Голій Пристані вода зупинилась і впала у деяких місцях на п'ять сантиметрів. Люди евакуюються самотужки. У місті затоплені 196 житлових будинків.

У Новій Каховці вода також відступає, вона нижче Дніпровського проспекту. Людей почали пускати перевірити свої домівки. Найгірша ситуація у Корсунці. Звідти самотужки виїхали майже всі жителі. Окупаційна влада евакуацією не займається.

Служба безпеки 9 червня заявила, що дістала підтвердження того, що греблю Каховської гідроелектростанції підірвала російська диверсійна група. Про це свідчить перехоплення телефонної розмови, отримане СБУ.

Норвезькі вчені зафіксували сейсмічні сигнали, які підтверджують що поблизу греблі Каховської гідроелектростанції стався вибух у ніч, коли вона була зруйнована.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності