• Головна
  • Україна
  • Від ускладнень грипу за тиждень в Україні померли шість людей

Від ускладнень грипу за тиждень в Україні померли шість людей

Від ускладнень грипу за тиждень в Україні померли шість людей

Зокрема летальний випадок зафіксований й на Львівщині

За попередній тиждень українські лікарі зафіксували шість смертей через ускладнення спричинені грипом. Летальні випадки зафіксовані в 5 регіонах України, зокрема і на Львівщині. Про це 22 лютого в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” сказав заступник міністра охорони здоровʼя і головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Головний держсанлікар країни пояснив, що, починаючи з січня, збільшилась кількість випадків грипу. Також фіксується одночасна циркуляція вірусів грипу А і В. “Для імунодефіцитних людей, людей, які мають хронічні неінфекційні захворювання, таке інфікування двома штамами є цілком ймовірним і це зазвичай важкий перебіг”, — сказав Ігор Кузін.

Також Кузін наголосив, що вакцинацію від грипу бажано робити до початку епідсезону — в жовтні. Вакцини для профілактики грипу розраховані для захисту як від штаму грипу А, так і від штаму В. До слова, всі померлі не мали профілактичних щеплень проти грипу.

Нагадаємо, минулого тижня на Львівщині від грипу штаму А помер чоловік, старший 65 років. Від початку епідсезону це вже 8 смертельний випадок в області.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності