• Головна
  • Україна
  • На Полтавщині бандити застрелили чоловіка та готували вбивства поліцейського і депутата

На Полтавщині бандити застрелили чоловіка та готували вбивства поліцейського і депутата

На Полтавщині бандити застрелили чоловіка та готували вбивства поліцейського і депутата. Фото: Полтавська прокуратура

Зловмисники хотіли вбити поліцейського через його професійну діяльність, а депутата через протидію незаконному обігу наркотиків

На Полтавщині правоохоронці викрили вісьмох учасників банди на чолі із кримінальним авторитетом. Бандити застрелили жителя Кременчука, а також готували вбивства поліцейського і депутата Полтавської обласної ради, повідомили у Офісі Генпрокурора 14 лютого.

Слідчі встановили, що банда діяла у Кременчуці. Упродовж вересня 2023 – лютого 2024 років зловмисники готували вбивство заступника начальника одного з районних управлінь поліції в Дніпропетровській області та депутата Полтавської обласної ради. Бандити хотіли вбити поліцейського через його професійну діяльність, а депутата через протидію незаконному обігу наркотиків.

“Також встановлено причетність учасників банди до умисного вбивства жителя Кременчука, який з ними конфліктував. У вересні 2023 року чоловіка застрелили з мисливської рушниці неподалік місця проживання. Другою жертвою міг стати кременчуківець, який продав рушницю підозрюваним, проте під час переслідування йому вдалося втекти від учасників банди”, — зазначили у Офісі Генерального прокурора.

Зловмисникам повідомили про підозру в умисному вбивстві, замаху, готуванні умисного вбивства, вимаганні чужого майна, бандитизмі, незаконному зберіганні зброї, незаконній переробці вогнепальної зброї, вчинених за попередньою змовою групою осіб. Організатору банди також інкримінують встановлення та поширення злочинного впливу. Наразі чотирьох зловмисників тримають під вартою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності