• Головна
  • Україна
  • Після бунту дніпровських спецпризначенців їхній полк розформували

Після бунту дніпровських спецпризначенців їхній полк розформували

Поліцейські з полку особливого призначення не хотіли переходити в бригаду «Лють», тепер їх туди переведуть примусово, скриншот з відео

Усіх поліцейських з полку особливого призначення в Дніпропетровській області переведуть до штурмової бригади «Лють»

Керівництво Нацполіції після скандального відео розформувало полк особливого призначення Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області — всіх спецпризначенців переведуть до штурмової бригади Національної поліції «Лють» в порядку ст. 65 Закону України «Про Національну поліцію України». Про це повідомив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

«Від початку повномасштабного вторгнення поліцейські різних служб, в тому числі і підрозділів особливого призначення всіх областей України встали до оборони і захисту держави. Тому, реагуючи на одиничний та неприпустимий факт, що стався у Дніпропетровській області, керівництво Національної поліції ухвалило рішення про розформування полку особливого призначення ГУНП у Дніпропетровській області, та всі спецпризначенці будуть переведені до штурмової бригади Національної поліції «Лють»», — заявив Фацевич.

Він додав, що поліціянти, які відмовляться переходити у штурмову бригаду, будуть звільнені з врученням повісток. Один із керівників ГУНП, який був на відео поліціянтів, після розголошення ситуації особисто написав рапорт і буде переведений у штурмову бригаду на одну з керівних посад.

За словами Фацевича, зараз склалася «унікальна ситуація», оскільки поліція особливого призначення під час воєнного стану має право виконувати завдання з оборони держави. «Так, ми входили в Сили оборони, але ми звернулися до МВС, а те — до Верховної Ради. Вона нас підтримала, і в законі про Нацполіцію вказано: поліція особливого призначення при бригадах Нацполіції має право виконувати задачі з оборони держави в угрупованнях військ», — сказав він.

Фацевич додав, що наразі є завдання збільшити штатну кількість штурмової бригади «Лють», будуть додаватися додаткові штурмові батальйони. Першою чергою вони мають комплектуватися поліцейськими з полків особового призначення.

«Це — кремінь, це найбільш підготовлені наразі поліцейські, вони мають бути взірцем. У нас до бригади «Лють» відкритий конкурс — і цивільної молоді, і бригад поліціянтів», — сказав Фацевич.

Раніше у соцмережах поширили відео суперечки поліцейських із керівництвом у Дніпропетровській області. З відео випливає, що поліцейські відмовляються переводитись до штурмової бригади «Лють» й кажуть, що «окопи — це не блокпости». На відео заступник начальника головного управління Нацполіції у Дніпропетровській області Володимир Богоніс спілкується з поліцейськими поліції особливого призначення, його опонентом був майор поліції Андрій Селко.

«Ви входите до Сил оборони? Поліцейський що, приймає рішення – тут хочу, тут не хочу? Тут буду захищати, тут не буду захищати?» — сказав він, а у відповідь поліцейські на підвищених тонах заявили, що переведення у штурмову бригаду порушує їхні конституційні права. «Одна справа блокпост, а інша — окопи. Це велика різниця», — заявив один із них і додав, що вони готові воювати винятково у складі свого підрозділу.

Нагадаємо, торік Міністерство внутрішніх справ України створило Гвардію наступу, яка станом на зараз складається з восьми штурмових бригад: «Лють», «Буревій», «Червона Калина», «Кара-Даг», «Рубіж», «Спартан», «Азов», «Сталевий кордон», «Хартія» і «Помста».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності