• Головна
  • Україна
  • Суд арештував нерухомість Олега Царьова на пів мільярда гривень

Суд арештував нерухомість Олега Царьова на пів мільярда гривень

Санаторій «Кірова» у Ялті

Арештували квартиру в Дніпрі, земельну ділянку на Київщині, а також два відпочинкові комплекси в Криму

Суд арештував нерухомість колишнього народного депутата Олега Царьова, підозрюваного у фінансуванні збройної агресії Росії проти України. Про це 2 лютого повідомили на офіційній сторінці СБУ у Facebook.

Серед арештованого майна квартира в центральній частині Дніпра, земельна ділянка на Київщині, а також два майнові комплекси у тимчасово окупованому Криму. Зокрема, йдеться про санаторій «Кірова» та музей «Садиба княгині Барятинської», де наразі проживає Царьов. Загальна вартість цієї нерухомості 460,6 млн грн.

Нагадаємо, в листопаді минулого року, колишньому народному депутату від “Партії регіонів” Олегу Царьову правоохоронці заочно повідомили про підозру у фінансуванні Росгвардії. За даними слідства, після окупації українського півострова Царьов переоформив свій кримський санаторій відповідно до російського законодавства. Таким чином він регулярно сплачував і сплачує гроші зі свого бізнесу до бюджету країни-агресора у вигляді податків.

Крім того, Царьов уклав договір з підрозділом Росгвардії на монтаж та обслуговування технічних засобів охорони двох кримських об’єктів екснардепа. Гроші за такі послуги колишній «регіонал» сплачує безпосередньо на банківські рахунки окупаційних сил, які дислокуються на тимчасово захопленому півострові. Ще раніше, в травні 2022 року Шевченківський районний суд Києва засудив Олега Царьова до 12 років позбавлення волі за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності