• Головна
  • Україна
  • Кількість викрадень автомобілів в Україні повернулася на довоєнний рівень

Кількість викрадень автомобілів в Україні повернулася на довоєнний рівень

МВС розповіло про статистику викрадень автомобілів в Україні у 2023 році, фото ілюстративне

Водночас найбільше автомобілів в Україні викрали в перший рік повномасштабної війни

Після рекордного сплеску викрадень автомобілів у перший рік повномасштабного вторгнення, за даними МВС, кількість автокрадіжок повертається до звичного рівня, пише в п’ятницю, 2 лютого, аналітична платформа Опендатабот.

Так, у 2023 році зафіксовано майже стільки ж викрадень авто, як до початку повномасштабної війни – 1278 викрадень. Це майже на 90% менше, ніж у 2022 році, коли було зафіксовано рекордну кількість викрадень — 12 448 авто. Для порівняння, у 2021 році цей показник складав 1148 викрадених авто.

Де найчастіше в Україні викрадали автомобілі у 2023 році

Торік найчастіше викрадали автомобілі у трьох прифронтових областях:

  • Донецькій — 375 викрадень;
  • Херсонській — 178 викрадень;
  • Дніпропетровській — 168 викрадень.

Для порівняння, до початку повномасштабної війни найбільше авто викрадали у Києві: 34% від усіх автокрадіжок за 2021 рік.

Найменшу кількість автовикрадень у 2023 році зафіксовано у Тернопільській та Івано-Франківській областях — 4 викрадення у кожному регіоні.

Найчастіше минулого року злодії викрадали легкові автомобілі — 59% та вантажівки — 15%, а найменше — моторолери: менше ніж 1%. Найпопулярнішими марками серед автовикрадачів торік були ВАЗ, ГАЗ, Volkswagen, Renault і Hyundai. Загалом, за останні три роки в Україні найпопулярнішою маркою серед автовикрадачів є ВАЗ — викрадення таких автомобілів становлять 16% від усіх викрадень автомобілів в Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності