Двоє маленьких дітей загинули в пожежі на Житомирщині

Діти загиннули від диму й чадного газу, фото ДСНС

Ліжко дітей стояло впритул до пічки для опалення

Двоє маленьких дітей загинули в пожежі у Житомирській області в неділю, 28 січня, повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій. Діти отруїлися чадним газом та димом від одягу, який стояв біля пічки та загорівся.

Як сказано в повідомленні, пожежа сталася у приватному житловому будинку в селі Грабняк Житомирського району. Загинули дівчатка 2021 та 2022 року народження.

Ймовірно, загорілися речі та дитяче ліжко, що стояло впритул до пічки для опалення.

Як з’ясували рятувальники, цього дня батьки з трьома старшими дітьми на деякий час пішли до сусідів, а двох менших дітей залишилми вдома. Коли батьки повернулися і відкрили двері веранди, то побачили у будинку дим, а в одній із кімнат на підлозі виявили дітей без свідомості. Їх винесли на вулицю і спробували привести до тями, але не змогли.

Як уточнили в поліції, від розпаленої пічки загорівся одяг, який лежав на ліжку впритул до гарячої стіни. Від диму та чаду діти загинули. Правоохоронці розслідують інцидент за двома статтями ККУ: порушення правил пожежної безпеки та злісне невиконання обов’язків з догляду за дітьми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності