• Головна
  • Україна
  • На Закарпатті стався великий зсув ґрунту — загрози для людей поки немає

На Закарпатті стався великий зсув ґрунту — загрози для людей поки немає

На Закарпатті стався великий зсув ґрунту — загрози для людей поки немає

Існує загроза перекриття доріг і річок

У Тячівському районі на Закарпатті стався масштабний зсув ґрунту площею 10,5 га. Загрози для жителів наразі немає, однак влада підготувала план можливої евакуації населення. Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита у п’ятницю, 26 січня.

Станом на 26 січня площа зсуву становить 10,5 га, однак зсувний процес триває. “Зараз загрози життю та здоровʼю людей немає, однак вживаються заходи з метою запобігання й оперативного реагування на зміну обстановки в районі зсуву ґрунту”, — написав голова Закарпатської ОВА. Наразі на місцях працюють геологи, представники лісомисливського господарства та інші служби.

У Карпатському лісовому офісі зазначили, що зсув утворився через рясні опади, які спровокували паводки й розмʼякшення ґрунтів. “Через це виникає критична загроза перекриття доріг та річок на Тячівщині, що може призвести до нанесення шкоди домогосподарствам”, — повідомили в управлінні. Відомо, що в результаті зсуву пошкоджені сотні дерев.

Нагадаємо, у серпні внаслідок зсуву ґрунту на пляжі Одещини загинув десятирічний хлопчик. Дитину з-під завалів дістали рідні, які почули гуркіт, однак хлопець вже був мертвим.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності