• Головна
  • Україна
  • Двоє ексдепутатів ОПЗЖ викрали 32 судна торговельного флоту України

Двоє ексдепутатів ОПЗЖ викрали 32 судна торговельного флоту України

Фото ілюстративне

Вони вивезли судна за кордон, розібрали на частини, а з комплектуючих склали 12 барж більшої вантажності. Після того стали використовувати баржі у власних комерційних цілях

Служба безпеки України спільно з НАБУ та САП викрила масштабну схему розкрадання майна державної компанії “Українське Дунайське пароплавство”. Звідти вивели 32 баржі торговельного флоту підприємства на загальну суму понад 80 млн грн. Про це 25 січня повідомили у Службі безпеки України.

Оборудку організували два колишні депутати Одеської міської ради від забороненої партії ОПЗЖ, а також ексочільник судноплавної компанії. У 2017 році вони уклали декілька договорів між пароплавством та підконтрольною фірмою на оренду суден.

Після цього вони вивезли державні баржі за межі України, змінили їхні номерні знаки та фіктивно перереєстрували їх на афілійовану компанію. Згодом переправили до однієї із країн Близького Сходу. Там розібрали їх на частини та виготовили з них 12 барж більшої вантажності, які надалі використовували у власних комерційних цілях на території України, але уже під іншою реєстрацією.

Правоохоронці вже встановили місцеперебування всіх викрадених суден та заарештували їх. Експертизи підтвердили, що “нові” плавзасоби виготовлені із комплектуючих суден державного підприємства.

Трьом організаторам оборудки та трьом їхнім спільникам повідомили про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу:

  • за шахрайство, вчинене організованою злочинною групою в особливо великих розмірах;
  • за заволодіння чужим майном з використанням службового становища, вчиненого організованою злочинною групою в особливо великих розмірах;
  • за вчинення правочинів із майном, одержаним внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, вчинене організованою групою в особливо великих розмірах).

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми. А арештоване майно передали в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності