• Головна
  • Україна
  • Київський підприємець поставив неякісну форму для ЗСУ на 25 млн грн

Київський підприємець поставив неякісну форму для ЗСУ на 25 млн грн

Київський підприємець поставив неякісну форму для ЗСУ на 25 млн грн
Фото: Національна поліція України

Зловмисник надав 3000 комплектів одягу, які були не придатні для використання

У Києві правоохоронці затримали директора підприємства за зловживання службовим становищем. Зловмисник постачав неякісний одяг для військових, чим завдав державі збитків на 25 млн грн. Про затримання організатора злочинної схеми повідомила пресслужба Національної поліції у четвер, 25 січня.

За даними правоохоронців, у 2022 році підприємець уклав договір з однією з військових частин столиці. Згідно з цим договором, його підприємство мало продати військовій частині 3000 комплектів зимової форми для військовослужбовців. Згодом виявилося, що одяг, який постачав зловмисник, не є придатним для використання.

«Встановлено, що поставлений одяг неякісний, не відповідає затвердженим технічним умовам  Міністерства оборони України та не може використовуватись за цільовим призначенням у ЗСУ», — розповіли в Офісі Генерального прокурора.

Оскільки гроші на купівлю форми для військової частини виділяли з бюджету місцевої адміністрації, така афера завдала шкоди державі. Загальна сума збитків складає понад 25 млн грн.

Директору підприємства повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. У його офісі провели обшуки та вилучили різні докази, зокрема договір, видаткові накладні, статут, зразки підписів тощо. За привласнення державних грошей зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності