• Головна
  • Україна
  • Небайдужі поляки придбали та передали Україні медичний гелікоптер

Небайдужі поляки придбали та передали Україні медичний гелікоптер

Небайдужі поляки придбали та передали Україні медичний гелікоптер

У гелікоптері медики одразу на льоту зможуть надавати екстрену допомогу евакуйованим з прифронтових територій

За донати поляків тамтешні волонтери купили та передали Україні гелікоптер-медевак. Він обладнаний сучасним медустаткуванням і призначений для медичної евакуації. До того ж медики зможуть надавати екстрену допомогу пораненим військовим прямо на борту, повідомило ГУР у середу, 24 січня.

Гелікоптер-медевак або ж МІ-2 АМ-1 — це вертоліт, завдяки якому українські військові зможуть евакуйовувати поранених з передової до найближчого госпіталю. Також завдяки сучасному обладнанню, яке встановлене в гелікоптері, пораненим зможуть надавати екстрену медичну допомогу відразу на льоту. За один політ на борту гелікоптера зможуть транспортувати одного важкопораненого, або ж трьох легкопоранених.

Купили гелікоптер-медевак волонтери польської організації Polska Zrzutka Obywatelska "Zbroimy Ukrainę", до збору долучилися небайдужі поляки.

До слова, Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус за підсумками 18-ої зустрічі у форматі «Рамштайн» оголосив, що Німеччина передасть Україні списані багатоцільові військові гелікоптери Sea King Mk41.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності