• Головна
  • Україна
  • Міноборони розповіло про можливості електронного кабінету військовозобов’язаного

Міноборони розповіло про можливості електронного кабінету військовозобов’язаного

Заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко розповіла про те, що можна буде зробити в електронному кабінеті військовозобов’язаного, фото «Арміяінформ»

Кабінет запустять, імовірно, на початку другого кварталу цього року

Міністерство оборони України планує запустити електронний кабінет військовозобов'язаного у другому кварталі 2024 року. За допомогою нього можна буде оновлювати облікові дані без візитів до ТЦК, повідомила у п’ятницю, 19 січня, заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко в ефірі телемарафону.

За її словами, в цьому кабінеті можна буде оновити дані без відвідування територіальних центрів комплектування (ТЦК). За словами Чорногоренко, його запуск планують на початку другого кварталу 2024 року, тобто відразу, як тільки набуде чинності відповідний закон.

Крім того, через такий кабінет можна буде подати електронну заявку на отримання статусу учасника бойових дій, сказала Катерина Чорногоренко. «Ми прагнемо, щоб ця послуга була максимально швидкою та клієнтоорієнтованою. І ми зможемо після набуття чинності закону всі відомості щодо отримання такого статусу опрацьовувати онлайн без зайвих паперових довідок», — сказала вона.

Чиновниця також додала, що реєстр військовозобов’язаних не розміщуватимуть у хмарних сховищах країн-членів НАТО і що він уже отримав комплексну систему захисту інформації.

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада ухвалила закон про цифровізацію української армії, який, зокрема, передбачає створення єдиного електронного реєстру військовозобовʼязаних, прив'язаного до єдиного реєстру виборців, та автоматичне отримання статусу учасника бойових дій. 

Творці закону стверджували, що його реалізація сприятиме швидкому збору, обробці та використанню військових даних, а також переведе послуги та процеси для військовослужбовців у цифровий формат. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності