• Головна
  • Україна
  • Невідомі намагалися вдертися до квартири журналіста Юрія Ніколова, який писав про корупцію в Міноборони

Невідомі намагалися вдертися до квартири журналіста Юрія Ніколова, який писав про корупцію в Міноборони

Двері квартири Юрія Ніколова обклеїли образливими папірцями, фото «Детектора медіа»

Чоловіки називали Ніколова «кремлівською хвойдою» та гримали у двері, однак у цей момент журналіста вдома не було

Журналіст та співзасновник видання «Наші гроші» Юрій Ніколов заявив, що до його квартири намагались увірватися невідомі. Вони приклеїли на двері квартири журналіста картки з образами й погрозами. Ніколов припускає, що це пов'язано з його розслідуваннями корупції в Міністерстві оборони.

Як написав Ніколов на своїй сторінці у Facebook, 14 січня йому і його сусідам «влаштували скандал». Невідомі люди вривалися у двері, кричали, щоб журналіст «йшов служити» та обклеїли двері папірцями Водночас у цей момент самого Ніколова вдома не було: за словами журналіста, удома в цей момент була лише його мати, у якої онкологія і яка живе з ним, бо інші її родичі на війні.

В інтернеті також з’явилося відео з місця події, яке через кілька хвилин після інциденту опублікував анонімний Telegram-канал «Карточный офис». На відео можна почути, як чоловіки, зокрема, називають Ніколова «кремлівською хвойдою». Один з них сказав: «Будемо розмовляти зараз з тобою. Ти по відео дуже гарно вмієш розмовляти. Зараз порозмовляєш… ми з тобою до президента».

Зазначимо, журналіст Дмитро Вовнянко раніше писав, що анонімний Telegram-канал «Карточный офис» пов’язаний з ексзаступником голови Офісу президента Кирилом Тимошенком та скандальним політтехнологом Володимиром Петровим. Крім того, як зазначає «Детектор медіа», провокативний пост про Ніколова також майже одночасно опублікували ще два Telegram-канали — «Вертикаль» та «Джокер». ЗМІ вказують на те, що ці канали дружні до Офісу президента.

Чим відомий Юрій Ніколов

Журналіст Юрій Ніколов у січні 2023 року написав у виданні «Дзеркало тижня. Україна» матеріал про те, як Міністерство оборони переплачує за харчування військових у тилу. Зокрема, тоді Міноборони платило постачальникам по 17 грн за одне яйце, хоча на ринках та в супермаркетах яйця коштували від шести гривень. Це призвело до великого корупційного скандалу та зміни в системі закупівель харчів для армії. На тлі цього скандалу Міноборони заявляло, що ціна 170 грн була вказана не за 10 яєць, а за кілограм, який складається з двадцяти яєць. Згодом низка тодішніх чиновників, а у вересні — і тодішній міністр оборони Олексій Резніков — подали у відставку.

Крім того, два тижні тому в ефірі проєкту «УП-ЧАТ» від «Української правди» Ніколов назвав Верховного головнокомандувача Володимира Зеленського «ухилянтом». Той, на його думку, «ухилився від свого обов’язку очолювати країну, яка воює». На запитання «Детектора медіа», чи не пов’язує Ніколов інцидент під дверима його квартири із цими словами, він відповів: «Я не виключаю, мені колеги відразу після того ефіру сказали — чекай відповіді».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності