• Головна
  • Україна
  • Суд поновив на посаді в Укрексімбанку Ігоря Тельбізова, який напав на журналістів

Суд поновив на посаді в Укрексімбанку Ігоря Тельбізова, який напав на журналістів

Фото:Радіо Свобода

У банку заявили, що подаватимуть апеляцію

Ігоря Тельбізова, якого раніше визнали винним у нападі на журналістів «Схем», суд поновив на посаді директора департаменту банківської безпеки АТ «Укрексімбанк». Також, банк зобов'язали виплатити Ігорю компенсацію понад вісім млн грн. Про рішення суду повідомили журналісти Радіо Свобода у неділю, 31 грудня.

27 грудня Голосіївський районний суд Києва на чолі з суддею Жанною Кордюковою ухвалив рішення поновити Ігоря Тельбізова на посаді директора департаменту банківської безпеки АТ «Укрексімбанк». Його звільнили з посади через «вчинення кримінального проступку» та порушення Кодексу поведінки (етики). Суд постановив, що така причина не є законною підставою для звільнення. Окрім того, в суді звернули увагу на те, що на момент роботи в банку, Ігоря Тельбізова не ознайомили з Кодексом.

Також Голосіївський районний суд зобов’язав Укрексімбанк виплатити Ігорю Тельбізову понад вісім млн грн. Ця сума складається з виплати зарплатні за вимушений прогул з 12 листопада 2021 року, а також 200 тис. грн моральної компенсації. За кожен пропущений робочий день Ігорю мають виплатити по 14,460 тис. грн.

Моральну компенсацію банк має виплатити через псування репутації експрацівника. «Зазначене підтверджується негативними публікаціями у засобах масової інформації, до яких мали доступ необмежене коло осіб (видання «Українська правда», «Фінансовий клуб», BBC NEWS Україна, офіційний вебсайт Відповідача тощо) та різними публікаціями, які, до речі, мали здебільшого образливий характер, у соціальних мережах… Завдана моральна шкода обумовлюється моральним та фізичним стражданням внаслідок порушення його (Ігоря Тельбізова, – ред.) законного права на працю та заробітну плату, приниженням честі, гідності, ігноруванням його прав, втратою у зв'язку з цим престижу та ділової репутації», – йдеться у рішенні Голосіївського районного суду.

У коментарі для журналістів Радіо Свобода голова управління Укрексімбанку Сергій Єрмаков заявив, що держустанова подаватиме апеляцію.

У вересні 2022 року Голосіївський районний суд Києва 14 вересня визнав колишніх голову правління «Укрексімбанку» Євгена Мецгера, колишнього директора департаменту банківської безпеки установи Ігоря Тельбізова та начальника управління внутрішньої безпеки «Укрексімбанку» Олега Осіпова винними у нападі на журналістів «Схем» Кирила Овсяного та Олександра Мазура в «Укрексімбанку».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності