• Головна
  • Україна
  • 18-річний мешканець Хмельницького організував міжнародний канал постачання наркотиків

18-річний мешканець Хмельницького організував міжнародний канал постачання наркотиків

18-річний мешканець Хмельницького організував міжнародний канал постачання наркотиків

Під час обшуків у зловмисників вилучили наркотиків на суму 1,5 млн грн

На Хмельниччині правоохоронці ліквідували міжнародний канал збуту психотропних речовин, повідомив 11 січня Офіс Генерального прокурора.

Постачання наркотиків з Італії організував 18-річний мешканець Хмельницького. Він створив та адміністрував вебсайт, який діяв під виглядом звичайної інтернет-аптеки, поінформувала 11 січня кіберполіція. Замовлення приймали телефоном та через один із месенджерів. Товар відправляли клієнтам поштою. За час свої діяльності злочинці продали психотропів більш ніж на 10 млн грн.

Одного з учасників схеми затримали відразу після проходження ним митного контролю в Закарпатській області, коли він завозив в Україну чергову партію психотропних речовин. Їх постачав ще один спільник, який проживає в Італії.

Під час обшуків в помешканнях підозрюваних, автомобілях та складських приміщеннях правоохоронці вилучили понад 16 тисяч таблеток та 704 упакування з ліками, які мають у своєму складі психотропні речовини, а також банківські картки, чорнові записи, понад дві тисячі порожніх бланків рецептів та печатки. Загальна вартість вилученого товару — 1,5 млн грн,

Затриманим повідомили про підозру в незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та збуті психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України). Двох підозрюваних взяли під варту з правом внесення застави, одному дали домашній арешт, справу ще одного зловмисника суд ще розглядає.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності