• Головна
  • Україна
  • На Черкащині священника відсторонили через звинувачення у чаклунстві

На Черкащині священника відсторонили через звинувачення у чаклунстві

На Черкащині священника відсторонили через звинувачення у чаклунстві

Священника звинувачують у тому, що він робив обряди із землею з кладовища

Священника Свято-Покровського храму, що у селі Городецьке на Уманщині, Дмитра Плаксивого, відсторонили від служіння через звинувачення у прокльонах та чаклунстві. Утім парафіяни висловили йому підтримку. Жителі села Городецьке почали збір підписів за те, щоб священника повернули. Про це 6 січня повідомило Суспільне.

Священника звинувачують у тому, що він робив обряди із землею з кладовища. "У заяві батюшку звинувачують у тому, що він ніби то займався прокльонами, ходив на кладовище, брав з могил землю та робив певні обряди, маніпулює людьми, вживає алкоголь та відмовився від ходіння-щедрування для воїнів ЗСУ, через що посіяв ворожнечу між старостою села, головою господарства та головою Паланської ОТГ", - йдеться у повідомленні

Указом керівника Черкаської єпархії ПЦУ митрополита Черкаського та Чигиринського Іоана ієрею Дмитру Плаксивому заборонено проводити богослужіння. Також його зняли з посади настоятеля релігійної організації "Релігійна громада парафії Покрови Пресвятої Богородиці". Причина, яка вказана в указі — "невідповідність сану священнослужителя, численні порушення та відповідні скарги на його дії".

Мешканці села склали звернення з підписами, де просили вище духовенство відновити ієрея у священстві.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності