• Головна
  • Україна
  • Двоє закарпатців намагалися річкою вплисти в Україну з Румунії

Двоє закарпатців намагалися річкою вплисти в Україну з Румунії

Фото: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

Одного з чоловіків течія віднесла назад до Румунії, а другий зміг доплисти до українського берега

На кордоні з Румунією двоє закарпатців намагалися переплисти річку Тиса, аби потрапити до України. Чоловіки хотіли нелегально перетнути кордон для святкування Нового року з родиною, повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби у суботу, 30 грудня.

За даними прикордонників, двоє закарпатців, які перебували у Чехії, вирішили незаконно потрапити до України через Румунію. Для цього чоловіки планували переплисти Тису.

Попри те, що обидва вдягнули гідрокостюми, одразу після занурення чоловіки почали втрачати сили через переохолодження та потужну течію. Одного з них течія відкинула назад на румунський берег, де порушника врятували румунські прикордонники. Другий чоловік зміг доплисти до українського берега. Однак, через знесилення, він не зміг самостійно вибратись з води. Чоловіка врятували на Рахівщині українські прикордонники.

“Однією рукою порушник тримався за кущі дерев, у іншій тримав телефон, з якого намагався викликати когось на допомогу. Прикордонники витягнули замерзлого чоловіка з води та доправили у підрозділ, де надали змогу перевдягнутися у сухий одяг і зігрітися”, — розповіли у прикордонній службі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності