• Головна
  • Україна
  • Четверо волинян вимагали 3000 доларів з пораненого військовослужбовця

Четверо волинян вимагали 3000 доларів з пораненого військовослужбовця

Четверо волинян вимагали 3000 доларів з пораненого військовослужбовця

За відмову віддавати надуманий борг злочинці жорстоко побили військового

У Волинській області четверо злочинців, яких вже раніше судили за розбій, вимагали військового повернути їм 3000 доларів вигаданого боргу. За несплату бандити погрожували чоловікові побоями та розправою. Правоохоронці затримали зловмисників під час передачі їм частини суми, повідомила пресслужба СБУ у вівторок, 26 грудня.

За даними правоохоронців, четверо жителів Волині були членами злочинного угруповання. Троє з них — двоє 24-річних та 22-річний жителі Луцька, — перебували на волі, а 26-річний організатор — відбуває покарання в місцевій в’язниці. Вони вже тривалий час вимагали гроші з жителів області. «Зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації з місцевими жителями, а потім вимагали з них гроші за «мирне вирішення спірних питань», — розповіли в СБУ. Військовослужбовець, який повернувся з передової для лікування та реабілітації, став наступною їхньою жертвою.

Злочинці повідомили військовому про «борг» в розмірі 3000 доларів телефоном, а коли отримали відмову, почали його переслідувати та погрожувати. Одного дня троє членів банди, які були на волі, прийшли до захисника додому та жорстоко його побили. Внаслідок побоїв воїн отримав черепно-мозкову травму та забій шийного відділу хребта. Після цього постраждалий звернувся до правоохоронців.

Зловмисників вдалося затримати, коли вони прийшли, щоб отримати від військового частину «боргу». Після затримання виявилося, що членів банди вже раніше судили за розбій, крадіжки та вимагання. Злочинцям повідомили про підозру у вимаганні грошей, наразі їх тримають під вартою. Їм загрожує до 12 років ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності