• Головна
  • Україна
  • РНБО ввела санкції проти дніпровського забудовника, який входить у сотню найбагатших українців

РНБО ввела санкції проти дніпровського забудовника, який входить у сотню найбагатших українців

Вадим Єрмолаєв потрапив під санкції РНБО, фото Вадима Єрмолаєва

Вадим Єрмолаєв має кіпрське громадянство, його статки в 2020-2021 рока оцінювали у 173-220 млн доларів

РНБО ввела санкції проти більш ніж 200 фізичних та юридичних осіб. В тому числі проти українського мільйонера, громадянина Кіпру Вадима Єрмолаєва. Укази про введення санкцій у суботу, 23 грудня, підписав президент Володимир Зеленський.

Санкції введено проти більш ніж 100 компаній, більша частина з яких розташована на території Росії, але деякі також на окупованих територіях України, зокрема, ТОВ «Автодель ГАЗ» з Криму. Окрім цього, під санкції потрапили понад 50 фізичних осіб, серед яких український мільйонер Вадим Єрмолаєв, а також громадяни Росії, Латвії, Великої Британії та бізнесмени з окупованих територій.

До підсанкційних осіб запроваджуються такі обмеження:

блокування активів;

обмеження торговельних операцій (повне припинення);

обмеження, часткове чи повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України;

запобігання виведенню капіталів за межі України;

зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань;

анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, зокрема, на користування надрами;

заборона участі у приватизації тощо.

Санкції для різних фізосіб та компаній призначені на різні терміни. Ознайомитися з повним списком людей та компаній, проти яких РНБО за поданням СБУ запровадила санкції, можна в указах президента №850/2023 і №851/2023.

Так, Вадим Єрмолаєв, громадянин Кіпру підпадає під санкції на 10 років, що передбачає блокування активів та припинення фінансової діяльності. За інформацією українського Forbes, у 2020 році статки Єрмолаєва оцінювались у 220 млн дол. Водночас у листопаді 2021 року НВ оцінило його статки у 173 млн доларів. З 2017 він має кіпрський паспорт.

Єрмолаєв був власником групи «Алеф», яка будувала у Дніпрі найвищу будівлю України, комплекс «Брама». Перші статки заробив у 1990-ті на торгівлі алкоголем, побутовою хімією і товарами широкого вжитку. До початку 2000-х він пройшов шлях з імпортерів-продавців у промисловці — володів кількома великими виробництвами і виноробним заводом, паралельно інвестуючи в побічні бізнеси.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності