• Головна
  • Україна
  • ВАКС взяв під варту третього суддю Київського апеляційного суду, якого викрили на хабарі

ВАКС взяв під варту третього суддю Київського апеляційного суду, якого викрили на хабарі

ВАКС взяв під варту третього суддю Київського апеляційного суду, якого викрили на хабарі

Віктор Глиняний перебуватиме під вартою до 5 лютого 2024 року, він може внести заставу в розмірі майже 5 млн грн

У четвер, 7 грудня, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід судді Київського апеляційного суду. Центр протидії корупції стверджує, що йдеться про Віктора Глиняного. Суддю взяли під варту на 60 діб із можливістю внесення застави в розмірі 4,9 млн грн. Глиняного та ще трьох суддів підозрюють у одержанні 35 тис. доларів хабаря.

5 грудня ВАКС обрав запобіжний захід судді Ігорю Паленику — тримання під вартою до 3 лютого 2024 року з можливістю внести заставу 4 млн грн. 6 грудня запобіжний захід обрали для Юрія Сливи. Йому призначили два місяці тримання під вартою, він може внести заставу у 2,5 млн грн.

ВАКС ще має розглянути питання про обрання запобіжного заходу судді Вʼячеславу Дзюбіну.

Нагадаємо, 29 листопада прокурори САП та детективи НАБУ викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду, які за 35 тис. дол. скасували арешт майна підприємства. Підозрюваними суддями виявилися В’ячеслав Дзюбін, Ігор Паленик, Юрій Слива та Віктор Глиняний. Відомо, що Дзюбін одержав 35 тис. доларів хабаря, з яких 10 тис. залишив собі, а решту грошей передав судді Ігорю Паленику в коробці з-під віскі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності