• Головна
  • Україна
  • Українці за кордоном, які вперше оформлюють паспорт, зможуть пройти ідентифікацію по відео

Українці за кордоном, які вперше оформлюють паспорт, зможуть пройти ідентифікацію по відео

Тепер українці за кордоном під час оформлення українських паспортів зможуть проходити ідентифікацію за допомогою відеозв'язку, фото ілюстративне

Українці можуть оформити паспорти в семи країнах

Кабінет міністрів удосконалив експериментальний проєкт щодо оформлення внутрішнього та закордонного паспортів українцям, які перебувають за межами країни, повідомило у вівторок, 5 грудня, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Як йдеться в повідомленні, зміни передбачають запровадження процедури приймання ДП «Документ» за кордоном документів та анкет-заяв від осіб, які вперше оформляють паспорт громадянина України після досягнення 18-річного віку. Для цього закордонним відокремленим підрозділам ДП "Документ" будуть надані можливості проводити процедуру встановлення особи у режимі відеоконференцзв’язку за участю заявника та членів його сім’ї, близької особи.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення ДП «Документ» відкрило свої паспортні сервіси в кількох країнах світу. В деяких країнах є по декілька таких центрів. Так, у Польщі українці можуть зробити чи обміняти паспорт у Ґданську, Вроцлаві, Кракові та Варшаві. В Іспанії такі центри працюють у Мадриді та Валенсії, а у Німеччині — в Берліні та Кельні.

Крім того, підрозділи ДП «Документ» працюють у Словаччині, а саме у столиці країни — Братиславі, та у Чехії, а саме — у Празі. Також підрозділ ДП «Документ» працює в турецькому Стамбулі та в італійському Мілані. Адреси усіх підрозділів ДП «Документ» можна переглянути тут.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності