• Головна
  • Україна
  • Суд взяв під варту двох із чотирьох суддів Київського апеляційного суду, яких викрили на хабарі

Суд взяв під варту двох із чотирьох суддів Київського апеляційного суду, яких викрили на хабарі

Ігор Паленик Фото: Судовий репортер

Ігор Паленик перебуватиме під вартою до 3 лютого з можливістю внести заставу 4 млн грн, Юрія Сливу взяли під варту на два місяці із можливістю внесення застави у 2,5 млн грн

Вищий антикорупційний суд у вівторок, 5 грудня, обрав запобіжний захід судді Ігорю Паленику — тримання під вартою до 3 лютого 2024 року з можливістю внести заставу 4 млн грн. Паленика та ще трьох суддів підозрюють у одержанні 35 тис. дол. хабаря. Про це повідомили у САП.

У середу, 6 грудня, запобіжний захід обрали для Юрія Сливи. Йому призначили тримання під вартою із можливістю внесення застави у 2,5 млн грн.

Нагадаємо, 29 листопада прокурори САП та детективи НАБУ викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду, які за 35 тис. дол. скасували арешт майна підприємства. Підозрюваними суддями виявилися В’ячеслав Дзюбін, Ігор Паленик, Юрій Слива та Віктор Глиняний. Відомо, що Дзюбін одержав 35 тис. доларів хабаря, з яких 10 тис. залишив собі, а решту грошей передав судді Ігорю Паленику в коробці з-під віскі.

Суд також має обрати запобіжний для Віктора Глиняного. Запобіжний захід для судді В'ячеслава Дзюбіна обиратимуть 7 грудня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності