• Головна
  • Україна
  • У Львові, Києві та Запоріжжі рідні військових зібралися на мирні мітинги за демобілізацію

У Львові, Києві та Запоріжжі рідні військових зібралися на мирні мітинги за демобілізацію

У Львові, Києві та Запоріжжі рідні військових зібралися на мирні мітинги за демобілізацію

Мітингувальники вимагають запровадити демобілізацію після 18 місяців служби

У суботу, 2 грудня, у Львові біля Оперного театру рідні військових влаштували пікет "Добровільна демобілізація після 18 місяців служби". У столиці дружини та рідні військовослужбовців також зібралися на мирний мітинг. Вони вимагають запровадити конкретні терміни служби та демобілізації для військових. Про мітинг повідомили журналісти hromadske у суботу, 2 грудня.

Кілька сотень мітингувальників зібралися на Майдані Незалежності. У мирному пікеті взяли участь дружини та рідні військовослужбовців, вони вимагали визначити терміни служби та демобілізації для військових. Мітингувальники пропонували таким терміном встановити 18 місяців. Учасники протесту тримали в руках плакати з написами «За перемогу відповідальні всі», «Прийшов час інших», «Армія ≠ рабство» тощо. Також під час пікету вони збирали підписи для того, щоб передати звернення щодо демобілізації Президентові України Володимиру Зеленському. «36 місяців — це смертний вирок для військовослужбовців, які перебувають на передовій», — сказала одна з учасниць мітингу.

Під час проведення мітингу почалася повітряна тривога, проте протестувальники не розійшлися, а перенесли пікет до підземної станції метро. Згодом вони пішли ходою до Київської міської державної адміністрації.

Схожий пікет відбувся і в Запоріжжі, про нього повідомили журналісти Радіо Свобода. Мітингувальники зібралися біля будівлі Запорізької ОВА, а після оголошення повітряної тривоги перейшли до укриття.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності