• Головна
  • Україна
  • Ексзаступник голови Держспецзв’язку Віктор Жора вийшов із СІЗО під заставу

Ексзаступник голови Держспецзв’язку Віктор Жора вийшов із СІЗО під заставу

Віктор Жора пробув у СІЗО один день, фото DOU

Віктор Жора вніс 10 млн грн застави. Він пробув у СІЗО один день

Ексзаступник голови Держспецзв’язку Віктор Жора, який фігурує у справі про закупівлю програмного забезпечення за завищеними цінами, вийшов із СІЗО під заставу, повідомив журналіст Олег Новіков, який відстежує справи НАБУ і САП.

За його словами, за колишнього заступника голови Держспецзвʼязку Віктора Жору внесли 10 мільйонів гривень застави і він вийшов з-під варти. Це сталося у вівторок, 28 листопада. Нагадаємо, що Жору арештували 27 листопада. Таким чином, він пробув під арештом один день.

Після внесення застави, Віктор Жора зобов’язаний здати закордонні паспорти, носити електронний браслет, прибувати до правоохоронців за викликом та виконувати інші процесуальні обов’язки.

Віктор Жора фігурує у справі про розкрадання понад 62 млн грн державних грошей. Загалом у справі шість людей, зокрема — вже колишній голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь. Йдеться про закупівлю програмного забезпечення для Держспецзвʼязку у 2021-2022 роках. У САП стверджують, що ПЗ закупили за завищеними цінами, а різницю вивели на рахунки підконтрольних компаній за кордоном, щоб легалізувати й поділити між собою.

Нагадаємо, 24 листопада колишнього голову Держспецзвʼязку Юрія Щиголя також відправили в СІЗО, але невдовзі він вийшов з-під варти під заставу у 25 мільйонів гривень. 20 листопада уряд звільнив Щиголя та Жору із займаних посад.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності